Vaše zdravlje, mozak i moć zahvalnosti - ključ za sreću, 1 od 1 | BA.Superenlightme.com

Vaše zdravlje, mozak i moć zahvalnosti - ključ za sreću, 1 od 1

Vaše zdravlje, mozak i moć zahvalnosti - ključ za sreću, 1 od 1

Ono što čini zahvalnost toliko moćan?

Zahvalnost je emocija koje koristimo da izraze poštovanje i zahvalnost i radost kao odgovor na primanje poklon. To je mnogo više, međutim.

Snažan agent, zahvalnost mogu nas pokrenuti sa nezaustavljiv zamah da pronađu načine da izrazi, uzviknuo i proglasiti ga na svijet, ili drugo lice, možda viče sa krovova!

load...

Riječi ne mogu dovoljno da izrazim zahvalnost, ali to nas ne može zaustaviti od pokušaja.

Prema istraživač i profesor psihologije Dr. Todd Kashdan George Mason University, to je jedan od tri ključna sastojaka za srećan život. Druga dva sastojci su: smisla

odnosa i živi u sadašnjosti, Kashdan javlja u članku, ključ do sreće, objavljeno u časopisu psihologije i sociologije.

Zahvalnost može biti glavni sastojak, međutim. Druge studije pokazuju da zahvalnost dodaje smisao naše odnose i postoje iznenađujuće veze sa našim opšte stanje kao dobro. Čak i ljubavnim vezama dobiti značajno povećanje kada partneri se bave malim djela svaki dan zahvalnosti; čini se da se poveća šanse za održavanje ličnom nivou partnera sreće i romantične veze jedna s drugom.

Jednostavno rečeno, zahvalnost nas čini zdravijim.

Wow.

Po riječima Cicero "Zahvalnost nije samo najveća vrlina, ali je roditelj svih ostalih."

Ukratko, zahvalnost je jednostavno najbrži, najlakši, najmoćniji način da stvori zdravo za dobro osjećaje i oko sebe život - kao i drugi, u bilo koje vrijeme ili trenutak. Ako to nije čista moć za stvaranje i održavanje sreća, što je?

Što je još... Kada dijelimo naše misli i osjećaje naglas, ili pisati ih, slikati ih, pjevaju ili plešu njih, i tako dalje, potencijalno, to može utjecati na biokemije našeg mozga i tijela na način da se okupa, ne samo ćelije našeg tijela s hranjivim hormone, ali i preobraziti naše osjećaje zahvalnosti u multidimenzionalni snage eksplozije država fizio-osjećaj da produbiti naš osjećaj smisla, svrhe i priključak na život u nama i oko nas.

load...

Opet, wow.

Uzimamo toliko naših blagoslova zdravlja, ljubavi, i mnogih djela dobrote drugih ili vlastitih - i život - zdravo za gotovo. Ovom trenutku, sada je pravi trenutak da ponovo počne, eksperiment ili posegnuti za zvezde na još jedan način.

Zašto ne zauzme stav, na primjer, navodeći nedvosmisleno: "Ne više, a ne ja!"

Zar ne bi bilo divno da se danas i svaki dan ove Nove godine i godine proglasi koje dolaze,

"Zahvalan sam za bezbroj blagoslova u životu danas. Bez obzira na okolnosti oko mene, ja uvijek traže ono što sam zahvalan.

Zahvalan sam za svoj život i posebnih ljudi u mom životu, slanje iskren želje i blagoslov, ja ih prepoznaju kao izvanredan i veličanstvena bića, i sam ikad zahvalni za njihovo prisustvo i jedinstven doprinos.

Zahvalan sam zbog načina na koji život uči, podržava i raste mi da ostvarim svoj potencijal i, u isto vrijeme, da shvate potencijal drugih i jedinstveni način svaka osoba izražava svoju ljubav u ovom ogromnom čudesne Universe.

Zahvalan sam na način na koji jedinstvenost drugih oko mene izaziva, raste i proteže se moja sposobnost za suosjećanje i mudrost, prihvaćanje i razumijevanje.

Izjave gore ne može promijeniti život odmah, ali ne mogu odmah promijeniti način na koji se osjećate, a to dovodi do promjene u akcijama vas odvesti. Zajedno, osećanja, misli i djela imaju moć da transformiše i optimalno promijeniti smjer vašeg života i sreće.

Ako još uvijek nije uvjerio, uzmite u obzir rad Dr. Robert Emmons, jedan od lidera na polju istraživanja o zahvalnosti. Dr. Emmons nabraja mnoge prednosti zahvalnosti u knjizi pod naslovom, Hvala! Kako nova nauka zahvalnosti Can Make You srećnije.

load...

Prema njegovim riječima, "Život je dar-Hvala!"

Da li imate neke navike sudeći vašem životu, sebi i drugima da ne opravdavaju zahvalnost - da zadrži zaglavio "na čekanju" dok ne, drugi ili "stvari" su samo tako prije nego što slobodno žive u znak zahvalnosti?

Ako je tako, razmotriti prebacivanje daleko od bilo koji stari zaglavio obrasce, i umjesto toga, sve više i više svjesni čak i najsitnijih nevažnim stvarima imate svaki dan cijeniti.

U svakom slučaju, zahvalnost nije samo opcija. Living je zahvalnost... Je aktivnost, kao što je disanje, kretanje, jedu hranjive hrane i pitke čiste čistu vodu... Koji je dizajniran kako bi diše život u svoj život. Uvijek je tu da njeguje, obogatiti svoj život produbljivanjem vezu sa životom oko sebe, i život iznutra.

To je vaš posao da bi obnavljanje protok života u vašem životu.

To je do vas da riješe da zabranite presuda od uzrokujući da propustite.

Posvećenost je tvoj napraviti, a najvažniji put je uvijek u sadašnjem trenutku, sada, počinje novi život zahvalan čak i za najmanje blagoslova u životu... Oči, uši, noge, ruke, tvoj dah...

U Part 2, više na zahvalnost i što je praksa.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Zašto bi narcisista trebao da vas udari (i hoće)

Post Slavnost

Kimberly Williams-paisley pronalazi lekcije u majčinoj demenci

Post Poremećaji ličnosti

Žao mi je zbog narcisista koje volim i odlazim

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: rješenje pažnje za intenzivne emocije

Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Poremećaji ličnosti

Veliko odbacivanje od strane narcisa

Post Dobro zdravlje

Kada je vaš partner na suboksonu

Post Poremećaji ličnosti

4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine

Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan