Video igre: neočekivane koristi za sve uzraste | BA.Superenlightme.com

Video igre: neočekivane koristi za sve uzraste

Video igre: neočekivane koristi za sve uzraste

Pa izvan financijske staž video igre proizvođača, proizvodi i planeri događaj koji su nadmašio muzičke industrije i zatvaraju iza filmskoj industriji, video igre i aplikacije za igre razmišljanja pružaju neočekivane prednosti za ljude svih uzrasta.

Video Games Go Mainstream

Dugo smatra domenu usamljenog muških tinejdžera blokirala u spavaćoj sobi opsjednut igre, igranje video igara je ušla u mainstream.

 • Globalni gaming statistika otkriva da 58% Amerikanaca igra video igre, prosječna starost igrača je stara 30 godina, 45% su žene više od 18, a roditelji su uključeni u igri kupovine njihove djece 81% vremena.
 • load...
 • Iako postoji može ostati prednosti i mane o nasilne video igre, uključenost roditelja u igri, širok spektar izbora utakmice i nalaz da 79% roditelja ograniči vreme igru ​​svoje djece otkriva pokušaji da se smanji moguće negativne uticaje.
 • U istraživanju toga i knjige kao Grand Theft Childhood Harvard autori daju roditelji sa smjernicama dokazuje na bazi za smanjenje rizika i maksimiziranje koristi od video igara.

Unexpected Prednosti

Bliži pogled na video igre i njene primjene otkriva socijalne, psihološke, obrazovne, medicinske i zdravstvene beneficije. Evo samo nekih od tih prednosti:

Socijalna davanja

 • Istraživanja pokazuju da samo 3% igračima igrati sam, više su uključeni u multi-osoba igra u istoj prostoriji ili povezan on-line. Harvard istraživanja za video-igre, Dr. Lawrence Katner sugerira da gaming za djecu i odrasle može biti tema razgovora i platforma za prijateljstva.
 • Nedavno prijavio takmičenja u video igricama u Seattleu prisustvovalo 11.000 gledalaca bih rekao da one koji vole igre, kao i svi ostali navijači, ljubav dolazi zajedno za ovu "e-sport" da prisustvuju konkurencije i bodre svoj tim.
 • Svako ko je prisustvovao nekom sportskom događaju zna pozitivnom smislu zajednice da su sa drugima koji poznaju i vole sport.
 • Ono što također govori o društvenim povezivanje igrača igranje nije samo jasan dokaz timski rad; ali i osjećaj suradnje koja postoji između "super-igrači" i navijači.
 • Kroz web stranicu pod nazivom "Twitch" pro-igrača stream video njihovog sviranja svakome ko posjeti ove web stranice. To je izbliza način učenja i gledanja tehnike. Koliko drugih profesionalnih sportista su u toku dijalog s navijačima?
 • load...

Psihološke koristi

Oslobađanje od stresa

 • Od igrajući video igre zahtijeva punu pažnju, (pitajte bilo koga pokušava da razgovara s nekim igra), mnogi izvještaju kao način da se izađe iz stresa iz dana u dan, a ukupno promjenu seta.
 • Prijavljena je jedna žena koja je da je u igru ​​ušao igra igru, Candy Crush za svakodnevno stakla ili dvije vina kao i njen za oslobađanje od stresa.

Smanjenje negativnih osjećaja o Self

 • U proučava ono što je video igre ugodan, dr Przybylski u kombinaciji sa akademicima u Njemačkoj i SAD-u studirao stotine igrača casual igra u laboratoriji i blizu hiljadu posvećen igračima koji su igrali sve od The Sims i Call of Duty World of Warcraft.
 • Ono što je otkrio je da igrači dopao i činilo se da imaju koristi od prilika da usvoji novi identitet tijekom igre - to je da se osjećaju bolje o sebi, a manje negativnih čak i nakon što su igrali. Uživanje je bio još veći kada je došlo do veće razlike između svoje stvarne sebe i idealno samo su igrali u igri.
 • Prema istraživačima, video igre služio više kao šansa da se krene ka idealima nego bježati od sebe.

Povećana samopoštovanje

S obzirom na javnim mestima koji aplaudiraju video igara i povećana porodice i primjenu kod odraslih, igranje video igara ima potencijal za promociju kompetencije i samopouzdanje u očima vršnjaka, kao i roditeljstvo brojke.

Obrazovanje

Primjenu video igre i igranje strategija za obrazovne kurikulume mijenja iskustvo učenja. U Psych Up podcast na ovu temu, Michael Lynch, video Gamer, programer i edukativna igra dizajner za STEM (znanosti, tehnologije, obrazovanje i matematika) sebe opisuje kao gubitnik u osnovnoj školi čija učenja bi se znatno poboljšati gejmifikacije i učionica tehnologije.

Sta to znaci?

Razmislite o upotrebi iste elemente koji lijepljenje djeci i odraslima da video igre za učenje. Prema istraživačima u obrazovanju Hammer & Lee, učenje postaje kao angažovanje kao igra igru ​​jer:

load...
 • Aktivnosti učenja, kao što su igre, će omogućiti ponovljenih eksperimenata kako bi došli do cilja. Mi znamo da odrasli i djeca dobiju zadubljen u postizanju viši nivo video igre.
 • Kao što je u igrama, ako obrazovne učenje pruža trenutnu povratnu informaciju da će motivirati učenike da i dalje pokušavati različite strategije sa bolje šanse za uspjeh u svakom probati.
 • Umjesto brige o uzimanju test i što nije, nemogućnost da se bude u redu postaje povratne informacije i motivaciju da se pokušava i učenje.
 • A glavna komponenta gaming je neočekivana nagrada koji vodi igru ​​osoba. Obrazovne aplikacije mogu osloniti ove moćne povremena raspored nagrada.
 • Ako obrazovni zadaci su prilagođeni razine vještina s povećanjem razine težine i poboljšati učenici, studenti će realno vjeruju u svoje šanse za uspjeh i dalje bavi i motivirani.
 • Ideja o razbijanje složenih zadataka učenja u kraće i jednostavno pod-zadataka unutar veće zadatak je vrlo česta u video igrama. U obrazovanju ova tehnika uči studente iskustvo vrijednosti razbijanje složenih zadataka u kraćem ostvarive zadatke.
 • Mi često govorimo o priznajući da djeca uče na različite načine. Kada obrazovni zadatak omogućuje studentima da biraju različite sekvence pod-zadatke naći u video igre, omogućava učenicima da sami biraju najbolji put u izvršavanju zadatka.
 • Dok nagrade su inherentne u korištenju tehnike igranja, jedan od važnih zaključaka naglasio Michael Lynch i drugi je posmatranje i iskustvo u razvoju "protok", dok uronjeni u video igrama.
 • Kada je student u stanju toka, on / ona je zaokupljena za uživanje i zadovoljstvo, a ne samo za eksterni nagradu. Korištenje elemenata igre u obrazovni materijal nudi studentima neuporedivo poklon - iskustvo toka.

S obzirom na pritisak i kontroverze oko rezultata ispitivanja i testiranja u obrazovanju, korištenje tehnike gaming koje čine učenje uzbudljiv potraga za znanjem je vrlo važno i pozdravio mogućnost.

Lijek

Jedan nalaz koji mogu dati roditelji pauzirati da preispita prednosti video igre uključuje znanja hirurga. U studiji dr Rosserov sa 300 hirurga, otkrio je da hirurzi koji je igrao video igrice u prošlosti za više od tri sata tjedno je 37 posto manje grešaka, bili su 27 posto brži i postigao 26 posto bolje ukupne od hirurga koji nikada nije igrao video igre!

Zdravlje

Dok smo se sve rečeno da vježba se može porediti sa medicine u sprečavanju razvoja srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa tipa 2, raka dojke i debelog crijeva, depresije i pada, mi se često teško da ustane i uradi.

Mnogi su pomagali tehnike "Gaming" i proizvode koji nude tekuće motivacija zbog instant povratne informacije, ohrabrenje i ponovno izvršenje vide rezultate.

 • Individualne aktivnosti i praćenje uređaja i web stranice omogućiti ljudima da "vide i podijeliti" ono što su ostvarivanje.
 • Malo uređaj fitbit zove ZIP je jedna od mnogih mogućnosti koje prati udaljenost, kalorija i koliko bolje radite svaki dan.
 • Tu su i mnogi besplatni fitness aplikacija koje se mogu koristiti sa svojim telefonom iz joge na korak metara za izgradnju mišića.

Mi se iznenadio kada uzmemo u obzir broj sati koje mladi provode igrajući video igre, a možda i iznenađeni da znaju koliko je u svakoj starosnoj grupi su im se pridružili. Kao profesionalni u području primjene video igre, Michael Lynch predlaže,

"Ne" boj tehnologije... Prigrlite je. To je uzbudljivo i može otvoriti vrata za vas i vašu djecu. "

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Šest znakova sociopata

Post Više o tebi

5 načina za zaustavljanje briga-šta ciklusa

Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 3 (prvi deo)

Post Roditeljstvo

Neuronauka ljudskih odnosa: vezanost i razvoj društvenog mozga

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je neuredan

Post Više o tebi

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Poremećaji ličnosti

Da li ste se udali za narcisa?

Post Poremećaji ličnosti

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

Post Roditeljstvo

Kako je napravljen siledžija