Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj? | BA.Superenlightme.com

Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj?

Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj?

Mentalno zdravlje Humor: Litij boca: Da li sam svoj prvi... Bipolarni Lijekovi? Naslov: Prije ili kasnije ćeš slom i pokušati Old Faithful (litij)

Zašto je litij (marke Eskalith, Lithobid) ne idu u lijek za bipolarni poremećaj više? 

Dr. John M. Grohol, Psy.D. Govori o litijum da je to,

"Često previđa u razgovor o stvarima koje rade za bipolarni poremećaj je stari stand-by, litij. Litij je prirodni soli koja je, prije posljednjih desetak godina, lijekove terapija izbora za bipolarni poremećaj. To je sada se vidi više kao sekundarni tretman sa doktorima umjesto preferirajući skuplji atipični antipsihotici. To je zato što litijum ima neke neprijatne sporedne efekte (ali hej, ono što lijek ne?) "

load...

Čitao "Granice Lithium" možete shvatiti zašto neke 'preferirajući skuplji atipičnih antipsihotika u odnosu na stari vjerni Lithium ". Optimalne performanse litijum-a zasniva se na "uravnotežen nivo" ili "konstantan nivo" litija u krvotoku. Još jednom ako uzimate litij, morate biti sigurni da ne propustite ili preskočite dozu. Važnost može značiti razliku između bave neželjenih nuspojave ili što je izazvalo manične epizode ako litijum prenizak ili previsok.

"9 mil ljudi u SAD-u se bore s bolešću u nekom trenutku u svom životu, prema podacima Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje. Iako je otprilike desetak droge su odobreni za liječenje bipolarnog manije i spriječiti ili odgoditi početak manične ili depresivnih epizoda, na mnogo načina, litijum stoji sam. Psihijatri često okreću litijum-obično daje kao soli litijum karbonat-kao prve linije lijek za pacijente. Njegova sposobnost da smiri uspone manije i podignite padove depresije je poznata već više od 60 godina. To je jedini lijek koji dokazano smanjuje rizik od suicida u bipolarnih pacijenata. I to je jeftin "-" Granice Lithium "Volume 91 Issue 12. | Str. 15-20 datum izdavanja: 25 marta 2013. Godine

Terapijske razine, litijum obično potrebno najmanje šest tjedana iskakanje pilule i konzumiranje litijum prije nego što počne radi ili je došao do punog radnog efikasnost. Povrh toga po svoj određivanje p-doktor, morate često "testove krvi tokom lečenja jer litij može utjecati bubrega ili štitnjače funkciju", kaže članak na web MD, što se poklapa sa gore članak u pdf formatu... Koje sam Preporučujemo vam da pročitate na (FREE DOWNLOAD granice litij PDF http://cen.acs.org/content/dam/cen - 91 - 12-09112-cover.pdf) "granice Lithium".

(nastavlja se)

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Koja smrt nas može naučiti o životu

Post Roditeljstvo

Zašto nemam opsesivno-kompulzivni poremećaj?

Post Poremećaji ličnosti

Dobra i loša osećanja

Post Poremećaji ličnosti

Moj lični kofeinski eksperiment: setup

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Roditeljstvo

10 znaci da se bavite emocionalnim potrebnim narcisom

Post Više o tebi

3 dbt vještine od kojih svi mogu imati koristi

Post Više o tebi

10 saveta za korišćenje kreditnih kartica odgovorno kada imate poremećaj hiperaktivnosti deficita

Post Psihologija seksa

Oporavak od cybersexa Pažnja Deficit Disorder: treći deo - saveti o korišćenju graničnih planova cybersexa

Post Više o tebi

Suočavanje sa oblačnim oblakom mogućnosti rane smrti

Post Poremećaji ličnosti

Uspeh, neuspeh i matematika srednje škole: Deo I

Post Poremećaji ličnosti

Smjernice za dijagnozu i liječenje bipolarnog poremećaja u nasu i uk