3 savjeta za rješavanje razočaranja i obeshrabrivanja | BA.Superenlightme.com

3 savjeta za rješavanje razočaranja i obeshrabrivanja

3 savjeta za rješavanje razočaranja i obeshrabrivanja

Jeste li razočarani? IZVINI! Si obeshrabren? IZVINI!

Svako od nas u nekom trenutku, ili čak i danas u ovom trenutku, bave razočaranja i obeshrabrenja. Nešto nije ispalo kako smo se nadali, pa čak i više bolno: neko nije za koje smo mislili da jesu. Da li se osjećate nasamarena ?! Ja i jesam!

Kako pronaći hrabrosti i nastavite: 3 tips!

load...

(FYI:... Ovaj post je rezime / esej o nedavnim čitanje / istraživanja koja se kovitla oko u moj mozak Ovo je "pokušaj" da ga unjumble kao "pokušaj" da se napiše bez nepravilno / vijugava Post Thanks za ležaj sa mnom kao što sam "pokušati" da ovaj koncizan i na stvar. 😉 li čujem podrugivajući? Ti, moj čitalaca pacijent, postaju da me upoznate dobro. S obzirom na prošlost čitanja, možda sumnjate u moju sposobnost da zadrži ova poruka kratak / ispod 1.000 riječi! imam neke "sumnje", ali sam neću odustati! Prevladavanje sumnje je moguće! 🙂

Znate izreku: "slika vrijedi tisuću riječi"... Govorio Hubby da je njegova karikatura / crteže elokventno izraziti mnogo više od 1.000 plus činjenica ikada mogao. (! Nije u odnosu našeg rada, samo poštovanje različitih stilova komunikacije) U nadi da se ne razočaram, ovdje ide:

  Čuvajte se zamki!

Razočaranje i obeshrabrenost teško da se bave... (da, shvatam prilično očigledno izjavu, a treba posebno naglašavati;? Nepotrebnih riječi.) Možemo se doživljava D & D zbog unutrašnjih faktora, a ne samo vanjski one.

 ZAŠTO JA? Zasto ne ja?

1. Ne Fuel D & D: Pride, zavist, nesigurnost-može biti pokretačka snaga dovodi do, a ne daleko od Razočarenje i Obeshrabljen-.

Drugim riječima, što je napuhan (taština) pogled na sebe / sposobnosti ili (ispuhan) nesigurnost ili zavidim što drugi imaju je zamka koja nas može dovesti u nepriliku u razočaranje i obeshrabrenost.

Na primjer: Mi se obeshrabriti razmišljanja nikad ne možemo ostvariti ono čemu se nadamo, jer nam nedostaje sposobnost / sredstva / podrška, itd Mi smo razočarani što nismo dobili promociju da je još jedan kolega / peer učinio, jer iskreno, mi smo bolje kvalificirani i zaslužuju (ili tako mislimo). Mi može odbiti prihvatiti drugu osobu je bolje kvalificirani u ovom trenutku za poziciju i treba (pravedno) dobiti posao.

load...

Zašto ja?? ili Zašto me ne ?? JER: to nije uvijek o tebi... To je za mene, previše -lol :)!

TIP # 1 Seek Modesty, a ne isticanje!

Mnogi istinski uspješan, sretan ljudi žive život "zadovoljno" iz kreča-light. Skroman osoba: ima "precizno" (ne napumpana ili ispuhan) procjena / uvažavanje / vrijednost onoga što on ili ona je i mora da radi s njim. Bilo da je to sposobnosti, ograničenja, resursa, itd Skroman osoba je razumno. Nezadovoljan izdržavanje / jednostavne stvari svog sadašnjem životu / postojanja. Skroman osoba može izabrati da računati / fokus na svoje sadašnje blagoslov / pozitive u životu.

Negovanje skromnost nam pomaže da se nose sa svojim izazovima velike i male. Svi mi imamo izazove. Svi imamo sposobnosti. Svi mi imamo ograničenja. Razuman / balansirani / skroman očekivanja da nas poštedi mnogo totalno obeshrabrenja i frustracije.

Svi mi imamo različite stavove / mišljenja. Smislu Skroman osobe od "lične" uspjeh nije ugrožena ili iritira postignućima drugih i / ili različita mišljenja o raznim stvarima.

Da li tražiti skromnost ili značaj? Je vaše mišljenje o "ispravno" gledište? Da li dočekati ulaz od drugih?

2. Ne Fuel D & D: Najam drugi prisili / izazivati ​​/ zavesti nas u bilo kakvu aktivnost koja naše crijeva (osnovne vrijednosti) nam govori da se izbegne dovodi do razočarenja i Obeshrabljen-. Ponekad, duh konkurencije dodati strah i / ili pritisak vršnjaka-podlegla straha od jarbola može uzrokovati nas da govorimo / ACT na načine koje inače ne bi.

Držite se osnovne vrijednosti. Konkurencija / usuđuje / pritisak vršnjaka može uzrokovati da radimo stvari koje mogu kasnije požaliti. Usporedi se sa vama-vašu ličnu dostignuća i rast tokom vremena. Da li popustiti pritisku vršnjaka da se uključe u aktivnosti koje ide protiv svoje osnovne vrijednosti? Kako možete odoljeti konkurenciji? Kako možete pripremiti unaprijed za pritisak vršnjaka?

load...

TIP # 2 Pripremite se za Peer Pressure! Ne odustajte kontrolu nad svojim životom od podlegla straha od čovjeka / žene.

3. Ne Fuel D & D: skrivanje prekomjerne krivice o mnogim stvarima. Neki Partneri i Caregivers osjećati krivim zato što treba od uraditi. Zašto nismo uradili i ranije, itd Naše sadašnje perspektive u životu i svakodnevne izbore može biti uprljana težak teret nepotrebnih prošlosti krivice. Ova vrsta krivice je teret težine nas. Da li si postao slutnji Notre Razočarenje i Obeshrabljen-?

Figurativno govoreći, naučiti da stoji uspravno! Stop gleda u zemlju i početi gleda na Sky-budućnost je svijetla i teret-free. Nosiš previše krivice? Kako možete rasteretiti sebe? Koga (razgovarati s) / povjerenje sa svojim krivice? Da li je potrebno da traže advokata?

TIP # 3 Dobro držanje promovira dobro zdravlje. Dobiti prekomjerne krivice sa leđa-to iskrivljuje šetnju u životu.

Foto: lanuiop cc fotografija kredit 1: Ilya Spirin

Uskoro sam bolje završiti ova poruka prije mog posjeta riječ je više moj cilj.

HAPPY Week-end do you !!

Da vidimo, kako sam uradio? 872 riječi: WOO HOO :)!

Uobraženost kvari najfinije genije. Ne postoji velika opasnost da pravi talenat i dobrote će se previdjeti dugo; čak i ako je, svest posjedovanja i dobro koristi treba zadovoljiti jedan, a velika draž sve snage je skromnost. ~ Louisa May Alcott

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

Post Više o tebi

Botox kao lek za depresiju

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Više o tebi

9 načina da se nosi sa mentalnom bolesti

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: žurnal za genogram

Post Roditeljstvo

10 znakova psihopatije i sociopatije

Post Depresija

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje? Dio 2

Post Roditeljstvo

Zašto ne biste podrivali roditeljstvo vašeg partnera

Post Svakodnevne veze

Sreća - nema srebrne podloge u ovom oblaku!

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Roditeljstvo

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča