Da li si sjajan samo zato što postojiš ?! | BA.Superenlightme.com

Da li si sjajan samo zato što postojiš ?!

Da li si sjajan samo zato što postojiš ?!

"Istina samopouzdanje dolazi iz honovanja svoje talente i stvari za učenje", kaže knjiga Generation Me ", a ne od toga je da si veliki samo zato što postoje."

"Roditelji žele da njihova djeca sretna, a djeca žele stvari", kaže knjizi Narcizam epidemije. "Na taj način roditelji ih kupiti stvari. I djeca su sretni, ali samo na kratko vrijeme. Onda oni žele još više stvari. "

"Bacanje materijalnih dobara na probleme je notorno neuspješnih rješenja", navodi se u knjizi The Price of Privilege. "Problemi se treba pozabaviti sa misli, uvid, i empatija, a ne cipele i torbice." (Koliko cipele i torbice Da li imate ?! ili veze i patike ?! ili ruksaci i Lalaloopsy lutke? Ili skateboarda i Lego kockica? :)

load...

Bijeg Endless adolescenciji, Dr. Joseph Allen govori o mladiću koji je rekao da mu je tokom razgovora za posao: "Ja dobiti osjećaj da ponekad dijelova rada može biti malo dosadno, a ja ne želim da bude dosadno. On kao da ne razumiju da su svi poslovi imaju neke dosadne elemente: "Dr. Allen piše". Kako je jedan to napraviti do dobi dvadeset i tri, ne znajući to? "

Roditelji se suočavaju sa mnogo različitih izazova podizanju djecu / mlade ovih dana. Kao i svaki zauzet mama / tata od 4 ili 3, 2,1... Zna postaje ogromna i iscrpljujuće u najmanju ruku! Mužić i ja odlučili da imaju ove klince i tako smo odlučili da ih podići sami. (Tj sam postao boravak-at-home mama i mužić je samozaposleni. Pokušali smo da maksimalno našeg vremena da bude prisutan za našu djecu (i kako bi zaštitili svoje prolazno djetinjstvo) u toku njihove ponude, formativnim godinama.) Svi smo se žrtvujemo iz važnih razloga. Svi napori vredni pažnje zahtijeva naporan rad i odricanja... Roditeljstvo je takav poduhvat-težak jedan u to!

Gore snipets / citati su iz članka / si nedavno pročitao o roditeljstvu koje istražiti:

3 Parenting zamke:

1. Overpraising: Na primjer neki roditelji su uhvaćeni u samopoštovanje pokreta. Znate, pohvalivši njihovu djecu reći za disanje i potpuno ignoriranje bilo indiskrecije ili uvredljivo ponašanje. Obasipali prenosna pohvale na koga za malo ili nimalo napora ili ostvarenje dovodi do prava i iskrivljene / napumpane pogled na sebe!

Ne miješajte overpraising sa redovno govori svoju djecu voliš them.two različite stvari u potpunosti!

Svi mi (mlađi i stariji) potrebna korekcija / trening / edukacija, pravimo greške, moramo smjernice... Baterijsku lampu iz mraka. Roditelji moraju shvatiti da dio našeg opisa posla / odgovornosti je naučiti / voz / briga za našu djecu. (To nije 'posao ili susjeda bake i deke posao ili tetka i posao strica ili škole da budu "primarni" nastavnik / staratelja / podizač naše djece.)

load...

Život je svetinja / plemenitih i ako čine život... Ne bi te bilo briga za to ?! :) FYI: Totalno zahvalan mojim roditeljima stalo do mene :)!

Korekcija ili obuke / nastava djecu nikad ne treba da bude "izlaz"... Kao u roditelja ne bi trebalo pustiti svoju ljutnju / bes / nekontrolisane emocije na svoju djecu. Ja sam totalno protiv emocionalnog ili fizičkog zlostavljanja djeteta !! Roditelji bi trebali nastojati da postavite primjer prihvatljivih, mirno, harmonično, ljubavi ponašanje, stav i govor za svoje dijete / ren. (Mnogo je lakše reći nego učiniti, zar ne ?! :)

Pogotovo kada su pod stresom i umor, moja djeca su govorila sam podigao glas (tj vrisak) na njih u zadnje vrijeme. Ja se toliko loše; izvinio... Ja ne želim to da uradim, ali se zajedno 4 djecu, igranje i glupiram i nivo buke je tako glasna-uši prsten... Ja sam out-brojevima i pokušavaju da dobiju pažnju da se zaustavi ono što njihovi radi , slušaj me i da rad u školi i / ili poslove uradio... U svakom slučaju, mi radimo na šaputanje. Ja pokušavam da šapnem ih sada da ih slušati... PAŽLJIVO! :) Oni su u pravu! Viče "tiho" je oksimoron-poraza lekciju miran. Ah, mirna... Volim tu riječ! :) Jednog dana, ja ću ga otkriti iznova.

Moja djeca su me naučio puno... Oni su poput ručnih ogledala odražava u mene... Što je dobro... Bez njih, može biti, ne bih se jasno vidi / razaznati neke moje mane / stvari potrebno je da se radi o / promijeniti. Sa gomilom klinaca da pazim na... Ne možete biti egocentričan-apsorbira. Koje su vaša djeca te učio? (Čak i ako nije roditelj, djeca imaju puno naučiti odrasle.)

Ko ne pogledam u ogledalo, vidim nešto od mjesta ili spanaća u zube i samo hoda, a ništa o tome ?! Možeš li hodati po ogledalo, a ne zaustaviti i tražiti ili podesite / fix / četka / češalj ?! Životna činjenica: Svima nam je potrebno za podešavanje. Ako to ne uradimo, onda smo nered! Naša djeca su vrijedno što prilagodbe! Ako smo nered, onda su oni u neredu. Sva djeca zaslužuju odrasle osobe u njihovim životima koji se brinu i vole ih dovoljno da promeni negativnog ponašanja. Ne možemo svi biti pozitivniji / ljubavi / Briga za dobrobit sva djeca širom svijeta! 🙂

load...

Moja djeca me naučiti strpljenje (između ostalog) svaki dan... Moj cilj je da bude najbolje što može biti za njihovo dobro. To nije lak zadatak biti na svoje najbolje ponašanje 24-7... Uzrokovati djeca su poput spužvi upijajući sve gore. Zaštitimo djecu od otrova! To je razlog zašto je to tako važno kao roditelji, da gledamo ono što oni gledaju (jesti) bukvalno i figurativno! (Trebalo bi da gledamo ono što gledamo kao roditelji, previše.) Nisam prvi koji će reći (ni zadnji sigurna sam): "Vi ste ono što jedete!"

2. Overprotecting: To je prirodno da roditelji žele zaštititi svoju djecu od zla. (I naslonim puno ka tom). Međutim, djecu treba da nauče odgovornosti i štiti ih od "svih" posljedica svojih akcija šalje pogrešnu poruku. Nedaće mogu graditi karakter i svi od nas mora naučiti da prihvati odgovornost za naše postupke. "Umjesto da je saznao da oni mogu opstati bol i razočaranje, pa čak i učiti od njega", kaže u knjizi Pozitivna disciplina za tinejdžere, "[takva] djeca odrastaju ekstremno egocentrični, uvjeren da ih je svijet i njihovim roditeljima duguju nešto. "

Niko nam duguje ništa!... Dobro obrazovanje, a ?! -lol :) To je mudro (i praktični) očekivati ​​ništa, ali hvala ti za sve!

3. Overproviding: Roditelji i deca ne trebaju sve vide reklamiraju na TV i drugdje. Postoji velika jaz / razlika između onoga što je zaista potrebno i ono što mi samo želimo! Overconsumerism nije samo uništava planetu, ali to je uništavanje obitelji. Mnogi roditelji misle da bi trebalo dati svoju djecu ono što nisu imali odrastanje! Ono što Kids zaista želite / potreba svojih roditelja vremena, energije i ljubavi... Materijalizam se troši mnogo vremena, mnogo energije i mnogo porodičnog života koji bi se mogli bolje proveli zajedno, umjesto na stvari ili (Višak Stvari nepotrebno Family)!

Molimo vas da pazite na Overpraising, Overprotecting i Overproviding!

(Unijeti aplauz!) Hvala svima hard-working Roditelji proširenje sebe neumorno pružiti za emotivne, fizičke, mentalne i duhovne potrebe svoje dece! :) Keep sa dobrim radom i drži se! :) Hvala što ste parenting svoju djecu prioritet!

Foto 2: Smart Vlak

Šta mislite: Da li ste vi VELIKA samo zato što postoji?

"Nemojte misliti o sebi više visoko nego što je trebalo. Umjesto toga,

Biti skroman "~ Good News Translation Rimljanima 12:. 3

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i braća i sestre

Post Više o tebi

4 činjenice o anksioznosti tokom trudnoće i kako pronaći pomoć

Post Svakodnevne veze

Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama

Post Više o tebi

Biti udata za osobu sa depresijom ili bipolarnim: 6 savjeta preživljavanja

Post Poremećaji odraslih

Svesnost i trauma: intervju sa Johnom Briereom

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Hakomi psihoterapijski put, dio 1: srednja škola protiv Hakomija

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Poremećaji ličnosti

Emetofobija: ružan strah od mučnine i povraćanja

Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu