Ispovesti negovatelja | BA.Superenlightme.com

Ispovesti negovatelja

Ispovesti negovatelja

Confessions. Jedan privlačenje ili suzbijanju koncept.

Opis bloga: Potencijalno razigrani istina ili izazov pisati ako hoćete.

Koji nije dala priznanje ?? Koji nije igrao istina ili izazov ??

Šta to svira ??

Da li svi / neko nije imao "nešto" da prizna ili prizna ili priznati ili sakriti ??

Neki od nas nositi težak ili svjetlo tajne (benigni ili maligni) vjerujemo samo mi znamo. Morate biti nosi tajnu, zar ne ??

load...

Da, određena zanimanja zahtijevaju diskreciju, povjerljivost, tajnost i / ili odgovornost da se stvari na QT (tiho).

S vremena na vrijeme: razboritost, sigurnost, poštenje i suosjećanje poziva na uske usne. Da li je istina: labave usne potonuti brodove?

Kada vam neko uzima njihovo povjerenje i akcija nešto "važno" da ih-to Vi poštujete svoje povjerenje ?? Da li izdati povjerenje? Kada i zašto? Da li ste iskreni u komunikaciji (e)? Jeste li pouzdani?

Evo zanimljivog poslovica na temu povjerljivosti:

"A klevetnik ide oko otkrivanja povjerljivih razgovora, ne druže sa onaj koji voli ogovaranja ili koji mami sa svojim usnama." poslovica 20:19

Da li ste pročitali ili čuli poznati jevrejski priča o posljedicama širenja boli trač? Pročitao sam to na različitim mjestima. Evo jedan jezgrovit verzija: prelamanja kod Pera in the Wind

 Čovjek je otišao po gradu klevetanje mudrac u gradu. Kasnije, zlonamjerne gossiper shvatio da je njegova pogrešno i otišao do mudrac da traži oprost, nudeći da učini sve što je potrebno da se iskupi. Mudrac je imao jednu molbu: Odgovor gossiper je rečeno da ode i uzme pero jastuk i isecite ga otvorili, ubacivši perje na vjetru. Iako zbunjen zahtjev, gossiper učini kako mu je naloženo, a zatim se vratio u mudrac.

 "Jesam li sada oprošteno?" pitao. "Prvo, otići i prikupiti sve perje", rekao je mudrac odgovorio.

load...

"Ali kako mogu? Vetar već ih rasuti."

"To je kao teško popraviti štete od tvoje riječi kao što je to da se oporavim perje."

Da jevrejska priča uči važnost razmišljanja prije nego što govore ili objavljivanje ili blogging, pisanje poruka ili tweetovanjem. Ona uči važnost preciznosti. Ona uči važnost izbjegavanja boli govora bilo koje vrste, uključujući štetne tračeve. To me podsjeća kako se lako ogovaraju ili klevetu može se širiti kroz stalnu upotrebu mobilnog telefona. Zlonamjerne trač može ubiti ugled osobe odmah i korištenje mobilnih telefona, odnosno slanje poruka za vrijeme vožnje može nepovratno ubiti!

Nedavna istraživanja Pročitao sam on-line i uhvatio kratak pogled na Today Show:

Ljudi provjeriti svoje ćelije u prosjeku 150 puta dnevno.

Koliko puta ste provjeriti tvoje?

 Confessions of a Caregiver: Evo ide:

Tehnički, ja ne posjedujete mobilni telefon / smartphone. (Da li me to glupo ??) Možda mi da: od dodira, ali ne i izvan vremena! 🙂

Mobilni telefon nije moj broj jedan način komunikacije. Da, koristio sam mobilnih telefona, odnosno Prijatelji i / ili Hubby o prilici kada je to potrebno. Da za zabavu s vremena na vrijeme, ja ću provjeriti moj blog i / ili psihijatar Centralne i drugi omiljeni web stranice van, telefon zaduživanja Hubby je... Jer je moj blog formatu prikazuje se nešto drugačije onda tražim na mom laptopu. Da, Hubby mi je dao mobilni telefon (sa toliko minuta) koji sam tada dao naš 14-godišnji sin koristiti odgovorno. Uglavnom, komuniciram svakodnevno... I da ovaj narod: preko stare tehnologije: Licem u lice -lol🙂!

load...

(Oh, osjećam se puno bolje dobiti da je "tajna" sa moje grudi -lol;)

Da pojasnim: Ja nisam zabio one od vas koji imaju / korištenje / funkcija / žive ćelije! Ja poštujem Vaš izbor! Mogu razumjeti potencijalne prednosti: Odgovor udobnosti, sigurnosti i / ili situacije u ćeliju dolazi u ruci, logistike, za rad, itd Takođe, prilika za učenje / čitanje na svoj dan i noć prstiju.

Sa druge strane, također vidim mane siguran sam da i ti. To je ironično / smiješno mi je kontradikcija ekstremne Ekstrovertna / govornik (opis ponekad dajem sebi) ne posjeduju ili redovno korišćenje mobilnog telefona. Bih mogao / potencijalno dobiti u velikoj nevolji ili trošiti previše vremena u stanju mirovanja razgovor o trivijalnosti.

Plus kao zauzet-at home-non-stop-radno mama od 4 godine, kada sam mobilni / out i oko i / ili sama... Ja stvarno ne želim da se lako postići. 1. Znam gde idem / ide i na taj način, bez potrebe za GPS... I / ili 2. I možda želi da se izgubi kao in-nije lako naći na kratko. Šta da vam kažem: Ja sam žena koja je teško dobiti -lol;)... Mislim do i / ili ne razumiju.

Prema nedavnim skup studije Andrew K. Przybylski i Netta Weinstein Univerziteta u Essex: telefon može povrijediti svojim bliskim odnosima.

Check it out: Scientific American: komentari na gore studija. Članak: Kako svoj mobilni telefon Hurts vaši odnosi -U samo prisustvo telefona utječe na to kako se odnose prema drugima Helen Lee Lin

Prisustvo mobitela imao nikakvog utjecaja na kvalitetu odnosa, povjerenja, i empatija, ali samo ako su razgovarali casual temu. Nasuprot tome, postoje značajne razlike ako je tema bila smislena. Parovi koji je razgovarao sa mobilnog telefona u blizini prijavio da je njihov kvalitet odnos bilo gore. Parovi su prijavili osjećaj manje povjerenja i mislio da njihovi partneri pokazali manje empatije da li je mobitel prisutan.

Tako je, u interakciji u neutralnom okruženju, bez mobilni telefon u blizini, izgleda pomoći Foster bliskost, povezanost, međuljudske povjerenje, i percepcije empatije - zgrada-blokova odnosa. Prošlosti studije su pokazale da zbog mnogih društvenih, instrumental, i zabavnih opcija telefoni priuštiti nas, često skrene pažnju od naše sadašnje okruženje, bilo da se juri autoput ili sjedi preko sastanak. Novo istraživanje ukazuje na to da mobilni telefoni mogu poslužiti kao podsjetnik na šire mreže na koju bismo mogli povezati, inhibirajući našu sposobnost da se povežu sa ljudima odmah do nas. Korištenje mobilnih telefona može čak i smanjiti naše društvene svijesti.

Kao staratelji, to je ključno ostati usko povezana sa onima kojima je stalo. Uživam smisleni razgovor licem u lice. Nemaju mobilni telefon mene traži da uvijek završi razgovor o mirnom / lep / veselom tonu... Jer ja se ne zna "točno", kada ili ako mogu ponovo ili kada ili kako razgovarati s tom osobom uskoro.

I imaju tendenciju da se pokušati vezati konce u lice na miran način. Također, moji razgovori (ionako mi se) nešto znači. Obično neko govori sa mnom ima moju punu (ne-previše-rastrojen) pažnju. Moje pisanje i / ili e-mailing (kada / ako koristim / provjeriti) ima tendenciju da slijede istu formulu: svrhu razgovora i razgovarati mir.

Razmišljanje o nedavnim Svjetski dan mentalnog zdravlja i temu sam odabrao: Svjetska zdravstvena dana mentalnog: Pokažite poštovanje baka i Deda! zbog toga sam odraziti na svoju staranja iskustvo / komunikacija sa mojim poslednji živi Grandparent: moja baka (moj tata mama). Živjela je samo malo manje od nje 91. Rođendan. Incredible žena koju sam jako volim !!

Iako je patila od demencije, itd u njoj vrlo kasnijim godinama... Kao porodica (uže i šire), uzeli smo skretanja brigu za nju i ostati preko noći kako bi mogla ostati u komfor / sigurnost svoje okoline / okruženje / Dom. Naravno, kao teen / mlada osoba može osjećati kao drag kad / ako bi morao propustiti okupljanje / žurka sa prijateljima na dan / noć si morao pomoći / gledati baku. U stvarnosti, to je bila privilegija i puno od nje sam naučio kroz te brižan godina. (Ne kajem se sa ovaj odnos.)

Jedna stvar koju sam naučio: Kad dolazi ili odlazi iz prisustva nekog aka kaže "zbogom" ili "vidimo se"... Zadržati pozitivan, miran i pobrinite se one koje vole znam da ih volim! Ova / moja navika da se kaže: "Volim te", kada / ako je potrebno kao zbogom od sorts- počeo sa bakom. Svaki put kada bih završiti moj red gledanja joj da čuje kažem Volim te bako! to je uvek poslednja stvar iz mojih usta do ušiju. Biti stariji, bolesni krhki život, nikada nisam bio siguran da li će stići do moje sljedeće skretanje brige za nju / moje sledeće posete.

Vremena da završi Confessions of a Caregiver: SORRY! za sve moje prijatelje blizu i daleko i drugi koji imaju teško postizanje mene i mogu dobiti frustriran sa mnom. HVALA za traženje me u mom redovnom stomping osnovi! (I Žao mi je zbog vremena mogu vam se čini da zanemariti zbog Retke sa kojima sam provjeriti moj e-mail.) Za sve korisnike tamo ste mobitel: Hvala Vam što koristite vaš mobilni za suosjećajan komunikaciju! MIR! 🙂

 

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kako živeti sa perfekcionistom

Post Roditeljstvo

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Post Tvoje tijelo

Kognitivne distorzije koje doprinose negativnom poremećaju tijela i poremećajima u ishrani

Post Više o tebi

5 sneaky znaka depresije možete izgledati previše

Post Poremećaji ličnosti

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Post Poremećaji odraslih

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Post Više o tebi

3 uvida od umjetnika na kreativni proces

Post Poremećaji ličnosti

Zaštitite sebe emotivno

Post Više o tebi

4 znakova upozorenja da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat?

Post Svakodnevne veze

Kako da ostvarite sopstvenu saradnju: ublažite svoju podsvesti

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta