Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost | BA.Superenlightme.com

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

hiperaktivnosti i deficita pažnje poremećaj (ADHD) može izvoditi u obitelji, tako da ima smisla da ako vaš partner ima, vaše dijete možda kao dobro. Često odraslih ide nedijagnostikovana dok dijete ne razvija problema u školi, a proces procjene počinje za dijete. U tom trenutku, odraslih često shvata da i oni imaju slične simptome koji možda nije prethodno priznat. ADHD je relativno nova dijagnoza, tako da mnogi odrasli u fertilnoj dobi prošla kroz školu prije ADHD je nešto sa imenom.

Iako je velika da vaš partner i dijete imaju dijagnozu i ne postoji tretman, sa dvije osobe u kući s ADHD-od kojih je trebalo uz rame je dosta "odgovornosti odraslih" Mogu li biti recept za haos i frustracije.

Kako se nositi ima odraslog partnera i dijete s ADHD-om?

Dobra vijest je da ako vi i vaš partner rade zajedno stvoriti dom okruženje koje je ADHD-prijateljski, to će raditi i za odrasle i dijete. Slično tome, strategija ste stavili na mjesto da pomogne sa školskim situacijama također se može primijeniti na radnom okruženju vašeg partnera. Pogledajmo simptome ADHD, i razgovarati o nekim strategijama koje će raditi i za djecu i za odrasle. (Osim toga, lijekova i terapija se također preporučuje.)

load...
  1. Trouble Koncentriranje / ostajem fokusiran: radno okruženje koje je bez ometanja je od suštinskog značaja. Za svoje dijete, mirno mjesto u kući, bez televizije, muzike, kućni ljubimci, ili drugih smetnji je ključ. Za vaš partner, postavljanje radni prostor gdje neće biti prekinut je važno. Ako imaju ured vrata koja se može zatvoriti, super. Ako ne, tražeći prostor u kojem ima malo prohodna i nije puno buke bi biti od pomoći. Zatim razbiti više zadataka u kratke komade. Na primjer, domaće zadaće se može učiniti u 15-20 minuta komade sa pauzu od pet minuta između. Na poslu, vaš partner može učiniti radne zadatke u komade kao dobro.
  2. Dezorganizacija / zaboravnost: Kod kuće, sve što treba da ima mjesto: igračke u koš, knjiga torbi ili aktovci nalaze u istom mjestu svaki dan, ključevi na udici svaki put, telefon na šalteru svaki put, itd Color-kodiranje foldera može pomoći u izradi sigurni zadaću dobije od kuće na desnoj strani razred u školi, kao i da radovi se popunjavaju na pravom mjestu u kancelariji. Kontrolne liste su od suštinskog značaja. Planer je također odlična ideja, pod uvjetom da i ona ima svoje mjesto i ide tamo svaki put (zbog izgubljene planer nema pomoći na sve!) Podsjetnici koji se pojavljuju automatski na telefon ili računalo vašeg partnera može pomoći kod zaboravnost, također.
  3. Impulsivnost: Ovo je nezgodno. Za djecu, nakon što se dogodilo incidenta, radi "unazad" razgovaraju o tome šta se desilo i kako se različiti izbori mogli su napravili može pomoći pojačati bolji izbor sljedeći put. Za odrasle, trening socijalnih vještina i posljedice ponašanja moglo bi biti dovoljno da pomogne svom partneru stop i mislim da prije nego što djeluje. Ako ne, neki sesije trener ADHD je moglo biti u redu ako je ovo pravi problem za svog partnera.
  4. Emocionalne teškoće: Oni sa ADHD često imaju problema bes kao dobro. Ovaj popularne video Dr. Russell Barkley, međunarodni stručnjak za ADHD, objašnjava zašto je ADHD mozak ima problema sa emocijama propisom. Jednom kad shvatite da vaš partner i / ili dijete jednostavno nemaju sposobnost da reguliraju svoje raspoloženje kao ljudi bez ADHD-om, što bi moglo ublažiti svoj distresa malo, ali ne rješava problem društvene prihvatljivosti. Slično rukovanje impulsivnost, sa svojim djetetom i vaš partner, radi "Rewind" i razmatraju alternativne načine za rukovanje teškim situacijama može biti od pomoći. Također se možete role-play situacijama kada vaše dijete može dobiti frustrirani ili ljuti, i odlučuje o drugim načinima za upravljanje emocijama. Osim toga, lijekovi često se preporučuje za smanjenje tu tendenciju.
  5. load...
  6. Nemir: energične aktivnosti većinu dana u tjednu je top preporuka za osobe s ADHD-om, jer to pomaže da se oslobodi viška energije i poboljšati fokus. Podsticanje vaš partner i vaše dijete na trening zajedno ne samo da je na snazi ​​za smanjenje ADHD-inducirana nemir, ali daje za lijepljenje vrijeme između roditelja i djeteta, i uliva dobre navike vježbe za život.

Vrlo koristan resurs s mnogo više informacija je ADD / ADHD vodiča na About.com.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Strah od dalekovoda: kako sam strah pretvorio u fascinaciju (drugi deo)

Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Više o tebi

Odrasli sa poremećajem hiperaktivnosti deficita: kako prestati da se bijete

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: energija ljubavi: nevidljivi ključevi za ispunjenje partnerstva

Post Poremećaji odraslih

Možda imate fomo, ili je foku?

Post Više o tebi

Acp smjernica za liječenje depresije lijekova

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Poremećaji u detinjstvu

Podignuta od strane narcisa

Post Poremećaji odraslih

Ako pada drvo

Post Više o tebi

Osvajanje anksioznosti performansi: pravi primer za sve fobije

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes