Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera | BA.Superenlightme.com

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Kada ste prvi put čuli da je vaš partner je dijagnosticirana mentalna bolest, to može izazvati mnoge emocije: šok, tuga, anksioznost, strah, ili možda čak i olakšanje.

Nakon što je novost vijesti nosi off ipak, život se nastavlja. Ponekad se stvari nisu mnogo promenila; ponekad stvari puno toga promijeniti; a ponekad, stvari se sporo mijenjaju, ali ti prestati jednog dana gledati okolo, i da je ovo nije odnos ste nekada imali sa svojim partnerom, a da to nije onaj koji želite, bilo. Si gledao vaš partner drugačije, različito tretira ih, i na njih misli drugačije... A ti ne osjećate baš dobro o tome.

load...

Kako možete preformulisati svoje misli o svom partneru i njihove bolesti? Pokušajte neke od ovih:

Old pomislio: Ova bolest uništava našu vezu.

New misao: Ova bolest mi daje priliku da zaista pokaže moj nivo posvećenosti i brizi za moj partner.

Bolesti bilo koje vrste izazova odnosa. Svi smo upoznati sa vjenčanja zavet "u dobru iu zlu", ali kako neko zna šta to znači dok se ne dogodi? Po preformuliranja svoje misli na bolest je "prilika" umjesto "izazov", vi odmah stavio u pozitivnijem svjetlu.

Old mislio: Moj partner bi trebao biti bolje do sada.

Novi misao: Liječenje duševne bolesti potrebno je vreme, i moj partner radi njihove najbolje. Dajem sve od sebe da se nosi, previše.

Svi mi želimo instant olakšanje od bolova, da li je fizički ili mentalno, vlastite bol ili bol voljene osobe. Liječenju mentalnih bolesti ne dogodi brzo, i često, ne postoji "lijek", ali samo remisije. Dokle god vaš partner je tretman u skladu i dobro komunicira sa timom tretman, strpljenje je potrebno da vidi rezultate. Također, podsjećajući sebe da radite svoje najbolje je važno kao dobro. Biti partner nekoga sa mentalna bolest je često nezahvalan posao, tako da priznaje svoj napore je najvažnija.

Old mislio: Moj partner nije osoba koju sam se zaljubila više.

Novi pomislio: Moj partner ima bolest koja se maskira svoje najbolje kvalitete. Oni su još uvijek ista osoba koju sam se zaljubila-I samo treba tražiti male stvari koje me podsjeti te osobine su i dalje tu.

load...

Ovo je teško, posebno ako vaš partner ne govori, kao i da se ponašaš kao osobi koju poznavao prije bolesti hit. Izrada zajednički napor da čak i najmanji naznake kvalitete volite u vaš partner ne samo da će zadržati nadu u životu te da će se oporaviti, ali govori vaš partner ono što primetio će ih ohrabriti da se setim kao dobro.

Old pomislio: Ne mogu da podnesem ove bolesti mnogo duže.

Novi misao: Imati podršku drugih bi to lakše. Mogu ići na terapiju, pohađati grupu za podršku, idite online na forumima, i uče o tome kako bolje upravljati bolest mog partnera.

Postoji mnogo, mnogo resursa vani za porodice ljudi sa mentalnim bolestima, i malo izgovor da prođu kroz sam ovo iskustvo. Koristite ono što je na raspolaganju.

Old mislio: Kada da dođem do prestane da bude negovatelja i biti zbrinuti sebe? Nije ovo partnerstvo?

Novi misao: To je nepravedno svima koji su uključeni da je moj partner ima mentalnih bolesti. Međutim, ja imam izbor o tome kako da misle o tome. Mogu izabrati da bude gorka, ili mogu izabrati da najbolje od njega.

Istina je da je naš pogled na život utječe na način na koji misle i osjećaju. To je zaista lako skliznuti u negativan način razmišljanja, i uzima daleko više napora da zadrži pozitivan stav. Ali zapitajte se: si, vaš partner, i vaš odnos vrijedi dodatni napor? Nadam se da je odgovor: "Da!"

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Voliš li narcisa?

Post Poremećaji u detinjstvu

8 osobina harizme - i kako ih imati

Post Poremećaji ličnosti

U matrici imate: o disocijaciji i osećanjima detachmenta

Post Poremećaji odraslih

Srce i nauka kako raditi mindfulness raditi

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Više o tebi

Kutija puna tame: odrastao u senci graničnog poremećaja ličnosti

Post Svakodnevne veze

Kako popraviti sve svoje odnose

Post Roditeljstvo

Šta je otrovna sramota?

Post Poremećaji ličnosti

Razumevanje ljutnje kao sekundarne emocije

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti

Post Depresija

Druga strana depresije: biciklizam bez bicikla